Ayurvedisch therapeute

=================

Na mijn 24-jarige loopbaan in mijn praktijk te Sint-Niklaas namelijk Instituut Nefertiti, wou ik de mens dieper leren ontdekken. Mensen én hun levenservaringen, hebben me altijd geboeid. Ik wou de mensen wel mooi maken en zorgen dat ze hun goed voelden, maar…ik had nood aan meer!

Naast uiterlijke schoonheid wou ik me meer verdiepen naar het innerlijke van de mens.

Ik begon aan  een driejarige opleiding als Ayurvedisch therapeute bij Frans Deprince . Hij is Vaïda (dokter)in Indische geneeskunde en is Professor aan de HUB. 

Daarna koos ik nog voor een een opleiding aan de HUB voor aromatherapie. 

Met deze studies kan ik mijn klanten nog extra kennis doorgeven. Nu ben ik een praktijk gestart.

Daar kan ik mijn klanten helpen door middel van verschillende behandelingen die een hulp kunnen zijn om terug hun evenwicht te hervinden, zowel mentaal als lichamelijk.

Ondertussen ben ik vorig jaar gestart met een yoga docentenopleiding in Trikon Yogaschool te Beernem olv Rudy Vancoillie.

Omdat voeding mijn stokpaardje is, wou ik nog wat meer kennis vergaren en ben ik ook gestart met een integrale opleiding ivm voeding en koken te Brugge bij Peter Vandermeersch van de Zonnekeuken.

Al deze kennis vormt één mooi palet én vult elkaar aan om zoveel mogelijk advies te kunnen doorgeven aan alle mensen die er gebruik van kunnen maken om een geestelijk en fysisch sterk te staan in het leven.

 
 

Ayurveda
=======
 
Ayur  =  leven
Veda  = wetenschap, kennis.
 
-Is de geneeskunde van de natuur en van het leven.
 
-Is een natuurlijke geneeswijze, die de krachten van de natuur gebruikt om de mens weer in evenwicht te brengen met zichzelf.
 
 
Prakruti
----------
Prakruti is een eigen lichaamstype of constitutie.

Volgens Ayurveda erft elk van ons een unieke verdeling van de drie dosha's die onze persoonlijke mentale en fysische kenmerken van of prakruti vormen.
 
De meesten onder ons hebben twee dosha's die wellicht domineren in onze geaardheid,de derde dosha zal een mindere rol spelen.
 
De drie dosha's heten vata, pitta, kapha.
 
De dosha's zijn het funcioneel principe dat ervoor zorgt dat we gezond blijven en dat we de dagelijkse stresssituaties aankunnen.
 
Niettemin zal een aanhoudende stresstoestand het harmonieus functioneren van deze dosha's of bio-energieën verstoren.
Gestoorde bio-energieën manifesteren zich in ziekte.
 


adress Haverheidelaan 3
9140
Temse
phone TEL: 03/7782109
GSM: 0476/875060
mail kattyvanpottelbergh@gmail.com

facebook twitter google